Logo Generalitat


El CdT+i de Morella alberga aquest cap de setmana la fira gastronòmica 'Tastem' per a promocionar la gastronomia de l'interior de la Comunitat Valenciana

  • Francesc Colomer ha inaugurat la fira acompanyat pel xef Miguel Barrera, estrela Michelin i director del certamen, així com representants del sector i alcaldes de la comarca
  • En aquesta primera edició del certamen, impulsada per Turisme, participen professionals, empreses i institucions del món de la gastronomia, la restauració, així com productors i productores locals
  • El programa de la fira preveu cuina en directe protagonitzada pels xefs més representatius de la cuina valenciana que desvelaran plats amb ingredients com l'oli, el formatge, els bolets i la trufa, entre altres

(25/09/2021) - Francesc Colomer ha inaugurat la fira acompanyat pel xef Miguel Barrera, estrela Michelin i director del certamen, així com representants del sector i alcaldes de la comarca
- En aquesta primera edició del certamen, impulsada per Turisme, participen professionals, empreses i institucions del món de la gastronomia, la restauració, així com productors i productores locals
- El programa de la fira preveu cuina en directe protagonitzada pels xefs més representatius de la cuina valenciana que desvelaran plats amb ingredients com l'oli, el formatge, els bolets i la trufa, entre altres



El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la primera edició de 'Tastem', la fira gastronòmica dels Ports-Maestrat que acull el CdT+i de Morella-els Ports.

Colomer ha estat acompanyat per l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el president de la Mancomunitat Comarcal els Ports, Blai Peñarroya; el representant de Maestrat Ànima Interior, Kevin Salvador; la diputada de Turisme, Virginia Martí; la directora del CdT+i de Morella-els Ports, Luisa Almuni, i el director gastronòmic de la fira, Miguel Barrera, xef amb sols Repsol i estrela Michelin amb Cal Paradís.

La comitiva, acompanyada per altres alcaldes de la comarca i representants empresarials, ha visitat els diversos expositors del certamen, enfocats a professionals, empreses i institucions del món de la gastronomia, la restauració, així com productors i productores locals de la Comunitat Valenciana.

Posteriorment, s'han traslladat al primer esdeveniment de cuina en directe, que ha obert la programació de la fira i ha estat protagonitzat per la xef Ángela Millán del restaurant Vinatea, que ha cuinat amb olis de Varona la Vella com a protagonistes.

'Tastem' és la fira gastronòmica dels Ports-Maestrat, impulsada per Turisme a través de l'Exquisit Mediterrani, que acull aquest cap de setmana el CdT+i de Morella-els Ports per a promocionar la gastronomia d'interior de la Comunitat Valenciana.

Per a Francesc Colomer "aquest certamen es crea com un revulsiu i un element de dinamització no només de la comarca els Ports, sinó de tot l'àmbit de l'interior de la Comunitat Valenciana".

El secretari autonòmic ha recordat que "la gastronomia té un paper fonamental en la inspiració del viatge" i ha assenyalat que "la primera edició de 'Tastem' pretén fer valdre totes les cuines de tot el territori de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha agraït la participació del món empresarial i de representants locals i comarcals de la zona "per compartir aquesta iniciativa i contribuir a donar a conéixer un dels nostres atributs més valuosos i sol·licitat, la nostra cuina".

Colomer ha animat el públic general a acostar-se aquest cap de setmana a Morella per a participar en 'Tastem 2021', per a conéixer l'espai singular de la Fàbrica Giner, així com les instal·lacions del nou CdT+i de Morella-els Ports i, per descomptat, "per a gaudir de les aromes i els sabors de la nostra terra, esdevinguda ja una destinació turística i gastronòmica de primer nivell".

El secretari autonòmic de Turisme augura que aquest certamen "esdevindrà un congrés participatiu que genere noves idees al sector i dote de valor i visibilitat la nostra oferta gastronòmica actual i de futur".

'Tastem', un viatge a través de la cuina

La cuina central serà l'eix principal de la fira, amb demostracions culinàries en directe protagonitzades pels xefs més representatius de la cuina valenciana.

L'oli, el vi, la mel, la ramaderia, el formatge, els bolets, els fruits secs i la trufa són només alguns dels exemples que protagonitzaran les cuines en directe del certamen.

El programa de la fira preveu, a més, degustacions, furgoteca i tallers oberts al públic, amenitzats amb diverses actuacions que faran passar una bona estona al públic assistent.

En concret, el dissabte a les 17.00 hores hi haurà concert folklòric, 'La festa en concert', amb pasdobles, rumbes i polques. A més, a les 18.30 hi haurà cuina en directe a càrrec de la xef Raquel Ferrer d'El Mesón del Pastor, que serà l'encarregada de demostrar les possibilitats culinàries dels bolets, ingredient típic de la tardor.

El matí del diumenge estarà dedicat al 'Rusc i els camps de cultiu'. A les 11.00 hores hi haurà una demostració de cuina en directe amb la mel i el safrà com a protagonistes, a càrrec del xef Avelino Ramón del restaurant Daluan. A les 13.00 hores se celebrarà un concert folklòric amb balls tradicionals valencians.

La vesprada del diumenge es dedicarà a 'Del camp a la granja', de manera que a les 16.00 hores hi haurà cuina en directe amb els formatges de Catí com a ingredients centrals. El xef Jorge Carceller del restaurant La Llenega serà l'encarregat de desvelar els seus secrets de cuina.

El programa del certamen culminarà a les 18.30 hores amb la cuina en directe del xef Carlos Gutiérrez del restaurant Casa Roque, que amenitzarà els assistents amb plats elaborats amb trufa i carns Noel.

Una fira oberta al públic general i professionals

'Tastem' es posiciona com una fira oberta al públic general, però també als professionals, les empreses i les institucions relacionades amb la gastronomia, la restauració, el turisme i els productors i productores de l'interior de la Comunitat Valenciana.

L'horari del certamen serà de 10.00 a 20.00 hores i l'accés serà gratuït amb entrada obligatòria, descarregable a través de la plataforma 'Enterticket.es'.

La fira es desenvolupa a l'aire lliure i es respectaran les mesures vigents quant als protocols de seguretat anti-COVID relatius a distància de seguretat, ús de mascareta i distància social.

Més informació

consulteu ací.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat