Logo Generalitat


Turisme CV i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana llancen la campanya 'Músics amb D.O.'

  • La campanya busca localitzar tots els músics valencians que actuen com a ambaixadors de la cultura valenciana fora de la Comunitat
  • Francesc Colomer ressalta la importància d'aquest projecte, ja que 'els millors ambaixadors poden ser els músics allà on estiguen'

(08/09/2021) - La campanya busca localitzar tots els músics valencians que actuen com a ambaixadors de la cultura valenciana fora de la Comunitat
- Francesc Colomer ressalta la importància d'aquest projecte, ja que "els millors ambaixadors poden ser els músics allà on estiguen"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat juntament amb la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González, la campanya 'Músics amb D.O.'.

La campanya "Músics amb D.O." pretén localitzar tot el talent que des de la Comunitat Valenciana i des de les societats musicals exporten a la resta d'Espanya, Europa i en el món sencer.

El secretari autonòmic de Turisme i la presidenta de l'FSMCV han presentat aquest matí la fase inicial d'aquest projecte que consisteix en un mapa interactiu que estarà disponible en la pàgina web de la Federació.

Així, mitjançant aquesta eina, es pretén localitzar els milers de músics amb denominació d'origen, identificant-los amb les seues dades personals, currículum, biografia, societat musical a què pertanyen, així com material audiovisual.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància d'aquest projecte, ja que "els millors ambaixadors poden ser els músics allà on estiguen".

Així mateix, Colomer ha recordat l'aposta de Turisme per impulsar la música com a producte turístic, "un repte que ens vam plantejar en 2018" perquè "la música forma part de la millor versió de la realitat de la Comunitat Valenciana", alhora que ha incidit en el fet que "la música és un element de diferenciació i de desestacionalització i en aquest món global qui no és diferent, no és ningú".

Per la seua banda, la presidenta de l'FSMCV, Daniela González, ha explicat que "les societats musicals tenim molt que aportar en el posicionament turístic de la Comunitat com a destinació musical de referència a escala internacional. És indubtable que som reconeguts com a la "terra de música" per excel·lència i com a tal, els nostres músics exerceixen com a autèntics ambaixadors culturals de la Comunitat fora de les nostres fronteres".
 
Així mateix, Daniela González ha recordat que "som exportadors de talent i gràcies a aquestes accions conjuntes amb Turisme, podem promocionar i difondre la Comunitat com a referent d'un moviment artístic, social i educatiu únic en el món que són les nostres societats musicals".

Aquesta campanya s'emmarca dins del projecte 'Comunitat Valenciana, Terra de Música', impulsat per Turisme Comunitat Valenciana i FSMCV, que pretén convertir el patrimoni de les societats musicals en un impuls cultural i turístic per a ajudar a reforçar la imatge de la Comunitat Valenciana com a destinació segura en els temps de la COVID-19, alhora que afavoreix la seua imatge com a punt turístic sostenible i reforça l'hospitalitat com a valor competitiu i diferencial d'aquest territori.

Col·laboració entre l'FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana

La col·laboració entre l'FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana per a difondre la música popular valenciana com a valor turístic de la Comunitat, va començar en 2017 mitjançant un conveni que ha permés, entre altres aspectes, fer en 2018 la primera gira internacional de la Jove Banda Simfònica de l'FSMCV.

A més, les societats musicals estan incloses en la marca 'Mediterranew Musix', posada en marxa per Turisme CV per a la promoció de les activitats musicals a la Comunitat, fet que s'ha vist reforçat pel seu reconeixement com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC).

D'aquesta manera, l'FSMCV ha participat juntament amb Turisme Comunitat Valenciana en trobades internacionals com FITUR (Madrid) o The Midwest Clinic a Chicago, una de les fires de música més importants del món, per a donar a conéixer i promocionar la riquesa de les societats musicals de la Comunitat.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat