Logo Generalitat


Colomer inaugura els cellers subterranis de la Puerta del Sol i el refugi antiaeri de la Guerra Civil d'Utiel

  • Hui s'han obert al públic aquests recursos turístics nous amb la celebració d'una jornada de portes obertes
  • Francesc Colomer destaca que 'el nostre millor passaport és rescatar el nostre passat per a arribar al futur, generant producte turístic i oferint la nostra millor versió'

(07/09/2021) - Hui s'han obert al públic aquests recursos turístics nous amb la celebració d'una jornada de portes obertes
- Francesc Colomer destaca que "el nostre millor passaport és rescatar el nostre passat per a arribar al futur, generant producte turístic i oferint la nostra millor versió"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en l'acte d'obertura dels nous recursos subterranis d'Utiel, els cellers subterranis de la Puerta del Sol i el refugi antiaeri de la Guerra Civil.

A la inauguració també ha assistit el director general d'Administració Local, Antoni Such, així com el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el director general d'Agricultura, Antonio Quintana.

Francesc Colomer ha destacat la importància de recuperar i fer valdre el patrimoni com a recursos turístics nous, com ha dut a terme Utiel amb els cellers subterranis o el refugi antiaeri, i ha assenyalat que "Utiel ara està millor posicionat i té més potencialitat i capacitat d'estar present en la voluntat de les persones".

A més, Colomer ha recalcat que "el nostre millor passaport és rescatar el nostre passat per a arribar al futur, generant producte turístic i oferint la nostra millor versió".

Per la seua banda, l'alcalde d'Utiel, Fernando Benlliure, ha reconegut "el treball de tots aquells que han participat en la recuperació d'aquests espais" i ha explicat que "en els últims anys s'ha posat en marxa una intensa tasca de recuperació del patrimoni municipal, la qual cosa posa de manifest que no es tracta d'un pla improvisat sinó d'una aposta seriosa i decidida per la reivindicació de tot allò que ens identifica com a poble".

A més, Fernando Benlliure ha recalcat que l'Ajuntament d'Utiel treballa per a "incrementar i impulsar tot aquest potencial turístic".

Cal assenyalar que els cellers subterranis de la Puerta del Sol i el refugi antiaeri de la Guerra Civil són dos espais visitables que s'han obert hui després dels treballs de rehabilitació que hi ha dut a terme el municipi d'Utiel.

Cellers subterranis de la Puerta del Sol i refugi de la Guerra Civil

En concret, en la cèntrica plaça Puerta del Sol s'han rehabilitat dos cellers subterranis del segle XIX, exponents de la gran riquesa patrimonial que s'amaga en el subsol del nucli històric d'Utiel.

Un d'aquests cellers es troba al carrer San Sebastián, en el qual trobem una enorme almàssera i 10 gerres utielanes de mitjan segle XIX en un excel·lent estat de conservació.

El segon celler es troba al centre de la mateixa plaça, enfront del carrer Cavera, en el qual destaca el conjunt format per la 'trulleta' i el canal de repartiment que circumda tot el perímetre del celler i les 12 gerres on reposava el vi.

A més, hui també s'ha inaugurat la recuperació del refugi antiaeri de la Guerra Civil, ubicat al carrer Beato Gálvez, darrere de l'església parroquial. Així, s'ha intervingut en aproximadament un terç del traçat d'aquesta infraestructura de defensa passiva per a la població que va suposar un gran desafiament per a l'enginyeria civil i militar de l'època.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat