Logo Generalitat


La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques a estudiants valencians

  • Aquestes ajudes anuals de la universitat nord-americana, de 80.000 euros, s'arrepleguen en l'acord signat per totes dues institucions en 2020

(21/07/2021) - Aquestes ajudes anuals de la universitat nord-americana, de 80.000 euros, s'arrepleguen en l'acord signat per totes dues institucions en 2020


La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques als i les estudiants valencians per l'acord signat en 2020 en el qual, a més d'estar inclòs aquest programa de beques, es confirma el compromís de Berklee per potenciar el talent valencià, així com contribuir a la dinamització cultural i musical de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la posada en marxa de projectes socials amb vinculació local.

En la signatura també es va formalitzar que la prestigiosa universitat nord-americana continuara amb la seua activitat acadèmica a la ciutat de València durant almenys els pròxims vint anys.

Així, i a conseqüència d'aquest conveni, Berklee ha assignat un total de 80.000 euros en beques per a quatre estudiants valencians que cursaran, durant el pròxim any acadèmic, algun dels programes de màster que l'escola ofereix al seu campus de València. Els alumnes becats han sigut admesos en els programes de Composició de bandes sonores per a pel·lícules, televisió i videojocs; Producció musical, tecnologia i innovació, i Interpretació de músiques actuals i producció musical.

Des de Berklee València, la directora executiva María M. Iturriaga ha assenyalat que "amb aquest programa de beques, Berklee constata la seua ferma aposta pel talent artístic i musical present a la Comunitat Valenciana, alhora que suposa també una manera de reconéixer l'excel·lent acollida que, des de fa quasi una dècada, els valencians han mostrat a la nostra institució".

"La comunió amb la ciutat, amb les seues institucions i amb les diferents entitats culturals és absoluta i aspirem al fet que continue així per molts més anys", ha afegit.
Per la seua banda, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha destacat que "és un honor que València continue acollint l'única seu de la Berklee a Europa, una institució d'altíssim nivell, amb l'objectiu de donar-li consistència i que reflectisca i recale en la societat valenciana, al mateix temps que ajude als estudiants valencians a accedir a un centre tan important".

Berklee destinarà fins a 80.000 euros anuals en beques, que seran accessibles per a aquells alumnes valencians admesos en qualsevol dels quatre programes màster que l'escola imparteix al seu campus de València: Producció musical, tecnologia i innovació; Gestió de la indústria musical i de l'entreteniment; Composició de música per a pel·lícules, televisió i videojocs; i Interpretació de músiques actuals.

Les bases per a la pròxima convocatòria estaran disponibles en el web de Berklee València (consulteu-ho ací) aquesta tardor.

El programa compta amb una comissió de seguiment en la qual, a més de Berklee, en formen part representants de la Ciutat de les Arts i les Ciències i de la Fundació Palau de les Arts. L'assignació dels fons té en compte tant els mèrits artístics, acadèmics i professionals com els recursos econòmics dels candidats.

El campus de Berklee a València ha sigut el primer campus fora dels Estats Units de Berklee College of Music i l'únic a Europa. En l'actualitat Berklee desenvolupa activitats de caràcter cultural, acadèmic i d'interés públic. Cada any passen per les seues aules al voltant de 350 estudiants de més de 40 nacionalitats que es desplacen a viure a la ciutat de València per a completar la seua formació. En total són 40 els estudiants valencians que han passat pel campus de Berklee a València.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat