Te interesa

Portales

Enlaces

.

 

novedades

Atrás La Comunitat Valenciana participa en la reunión del grupo de expertos en Automoción de la Comisión Europea

La Comunitat Valenciana participa en la reunión del grupo de expertos en Automoción de la Comisión Europea

- El grup d'experts de la Comissió Europea, "Gear 2030", aposta pel desenvolupament dels vehicles automatitzats, la mobilitat sostenible, una major competitivitat i una regulació harmonitzada

- La directora de Relacions amb la Unió Europea, Regina Laguna, ha destacat "la importància estratègica de participar en una reunió on es decidixen els pròxims passos que donarà la Unió Europea en este sector tan important per a la CV."

(15/01/2016) La Comunitat Valenciana, que presidix l'Intergrup de l'Automòbil del Comité de les regions, ha participat en la reunió del Gear 2030, un grup de la Comissió Europea d'alt nivell dedicat la indústria de l'automoció. La directora general de Relacions amb la Unió Europea, Regina Laguna, ha destacat la importància estratègica de participar en les reunions del Gear 2030, ja que "és on es proposen les futures iniciatives de la Comissió Europea per a dinamitzar el sector i augmentar la seua competitivitat". A més, també ha subratllat que "el sector de l'automòbil és clau per a l'economia de la UE i de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa establirem un diàleg permanent amb els representants d'esta indústria en la Comunitat".

El grup enfocarà el seu treball en tres qüestions prioritàries per a la Unió Europea. En primer lloc, la necessitat adaptar la producció de la indústria de l'automoció a les noves tendències en la demanda marcada pels canvis socials, econòmics i mediambientals. En segon lloc també és prioritari elaborar un full de ruta comuna per al desenvolupament dels vehicles automatitzats. Finalment, el grup aprofundirà a proposar mesures per a incrementar la competitivitat del sector a escala global i també en el mercat intern.

La directora de Relacions amb la Unió Europea, Regina Laguna, també s'ha reunit amb Deborah Lewin, directora de l'ajuntament de Sunderland (nord-est d'Anglaterra), regió amb una forta indústria automobilística que també és membre de l'Intergrup de l'automòbil, presidida per la Comunitat Valenciana, per a explorar temes i interessos comuns relacionats amb este sector.

Gear 2030

Este grup d'experts, creat recentment, assessora a la Comissió Europea per a implementar una mobilitat sostenible i intel·ligent a nivell europeu, dinamitzar el sector de l'automoció i fer front als reptes que afronta a causa dels canvis socials, mediambientals i tecnològics i la globalització.

L'elecció de Ximo Puig com a president de l'Intergrup de l'Automòbil en el si del Comité de les regions ha aconseguit que la Comunitat Valenciana participe en les activitats del Gear 2030 representant a més de 50 regions europees amb una forta indústria de l'automòbil.

La indústria de l'automoció és uns dels sectors econòmics més avançats d'Europa i compta amb més de 12 milions d'ocupacions.