Octubre

Joan Fuster, una vida il·lustrada


 

Joan Fuster, una vida il·lustrada

L’exposició recorre cronològicament la vida i l’obra de l’assagista a partir de documents del seu fons–textos manuscrits i mecanoscrits, articles de premsa, notes de treball i fitxes de lectura, cobertes de primeres edicions dels libres que publicà, etc.–, amb atenció especial al seu arxiu fotogràfic, que permet il·lustrar l’existència d’una personalitat tan observada, retratada i fotografiada. Formada per catorze panells amb textos de Salvador Ortells i dissenyada per Estudi Grafema, va acompanyada d’un fullet explicatiu breu i d’un lot bibliogràfic que se cedeix a la biblioteca del centre que acull la mostra.

Del 7 al 14 d’octubre. Ajuntament de Muro d’Alcoi (Biblioteca), Ajuntament de Corbera (Biblioteca), Ajuntament de Salem.

Del 14 al 21 d’octubre. Ajuntament de Polinyà del Xúquer (Biblioteca), Ajuntament de Pego,  Ajuntament de València (Universitat Popular Aiora).

Del 21 al 28 d’octubre. Ajuntament de Borriana, IES FIgueres Pacheco Alacant, Ajuntament d’Alzira, Ajuntament de Monòver.

Del 28 d’octubre al 4 de novembre. Ajuntament de Castalla (Biblioteca), Ajuntament de València (Universitat Popular Benicalap), Ajuntament de València (Universitat Polular Morvedre).

Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua

Aforismes Animats


 

Aforismes Animats

Sèrie de 10 vídeoclips a partir dels Aforismes de Fuster. Una creació de Boke Bazán i Elisa Martínez.

Dimecres 4 d’octubre de 2022 a les 11:00 hores.

Edifici Rialto. Sala 7. Plaça de l'Ajuntament, València.

Les cases literàries, patrimoni cultural


 

Les cases literàries, patrimoni cultural

Intervindran la directora gerent de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, la directora Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català, Mireia Munmay, el director de l’Espai Joan Fuster, Salvador Ortells i el director de la Fundació Josep Pla, Francesc Montero. Coordina: Salvador Ortells

Dijous 6 d’octubre de 2022 a les 10:00 hores

Centre de Cultura Contemporània del Carme

Organitza: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport-Subdirecció General del Llibre. 
 

Les aules didàctiques, espais d’innovació educativa


 

Les aules didàctiques, espais d’innovació educativa

Intervindran Salvador Ortells (Espai Joan Fuster), Alexandre Bataller (Universitat de València) Teresa Añó (Cefire Plurilingüisme de València) i Cèlia Torres (Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació).
Coordina: Salvador Ortells

Divendres 14 d’octubre de 2022 a les 17:30 hores

Espai Fuster
C/ Sant Josep, 8-10, Sueca

Organitza: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport-Direcció General d’Innovació Educativa  i Ajuntament de Sueca. 

Joan Fuster: país, complicitats, paraules


 

Joan Fuster: país, complicitats, paraules

Amb Manuel Baixauli, Maria Àngels Francés i Lluïsa Julià

Modera: Sandra Montserrat

Dissabte 15 d’octubre

Festival de Poesia de Sant Cugat

Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El tocadiscos de Joan Fuster


 

El tocadiscos de Joan Fuster

Espectacle musical i escènic documental, ideat per Pau Alabajos amb direcció de Gabriel Ochoa. Posa en escena textos de Joan Fuster al voltant de la música, acompanyats d’interpretacions musicals en directe de Pau Alabajos, Mireia Vives, Sandra Monfort i Feliu Ventura.

Divendres 21 d’octubre de 2022 a les 20:30 hores

Gran Teatre d’Alzira

Organitza: Institut Valencià de Cultura. 
 

Aforismats


 

Aforismats

Espectacle dirigit per Inka Romaní que comptarà amb 4 ballarins + 1 speaker +DJ. Concebut especialment per a públic jove. Moguts per l’esperit irreverent i antidogmàtic de Joan Fuster, l’espectacle jugarà a barrejar els seus aforismes amb música electrònica i danses urbanes.

24, 25, 27, i 28 d’octubre. Sessions matinals per a instituts a les 10:30 h.

Sala 7, Edifici Rialto, València. 

Organitza: Institut Valencià de Cultura.
 

Somnis de Joan Fuster


 

Somnis de Joan Fuster

Es tracta d’una obra de Ciutat de Contes-Rebombori cultural, adreçada a escolars d’Educació Infantil i 1r d’Educació Primària, que inclou conta-contes, titelles i cançons a partir de textos que l’escriptor seleccionà i adaptà per al volum Un món per a infants.

Dies 4, 5, 6 d’octubre a les 10.00 hores. Espai Joan Fuster. Sueca

Diumenge 9 d'octubre de 2022 a les 11.00 i a les 12.45 hores. Centre Cultural la Beneficiència. València.

Organitzen: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Institut Valencià de Cultura, Diputació de València i Espai Joan Fuster.

Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intelectual europeo


 

 

 

Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intelectual europeo

Con motivo del centenario del nacimiento del escritor valenciano Joan Fuster i Ortells (1922-1992), el Consell de la Generalitat decretó la conmemoración oficial declarando el año 2022 como Año Joan Fuster, que ha dado lugar a un gran número de actividades, sobre todo de carácter cultural (publicaciones, conciertos, representaciones teatrales, jornadas de estudio y debate, exposiciones, etc.). En ellas participan también otras instituciones, entre las cuales el Ministerio de Cultura, universidades, corporaciones académicas y diversos organismos.

Por la misma razón, la Generalitat ha querido proyectar hacia el exterior la figura del valenciano ilustre, cuya obra perdura en muchos ámbitos de la actividad cultural y cívica de la Comunitat Valenciana. Para ello, se ha traído a Bruselas una exposición sobre su figura, la cual estará expuesta en las dependencias de la Embajada de España en Bélgica, en el Comité Europeo de las Regiones, así como en la Delegación de les Illes Balears. Es decir, se ha organizado un recorrido para la exposición que comprenda tanto el nivel estatal, como el regional, como el europeo, para dar así la mayor proyección posible a su contenido.
 

  • Del 4 al 14 de octubre: Embajada de España en Bélgica.
  • Del 24 de octubre al 11 de noviembre: Comité Europeo de las Regiones.
  • Finales de noviembre-principios de diciembre (fechas por confirmar): Oficina de les Illes Balears en Bruselas.

 

Más información:

 Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intelectual europeo

Joan Fuster. 1922 - 1992. A European intellectual