Organismos

Portales

Novedades

Relaciones con la UE y el Estado

Atrás La Generalitat presenta su estrategia de envejecimiento activo ante el Comité de las Regiones en Bruselas

La Generalitat presenta su estrategia de envejecimiento activo ante el Comité de las Regiones en Bruselas

Brussel·les, 4 de desembre de 2015.

La Directora General de Salut Pública Ana M. García ha presentat aquest matí davant el Intergrup de Salut i Benestar del Comité de les Regiones quins son el principals objectius i les àrees estratégiques per al envelliment Actiu i saludable a la Comunitat Valenciana.

La seua intervenció en este intergrup, en el qual la Comunitat Valenciana ostenta la vicepresidència, s'ha centrat a mostrar el perfil sociodemogràfic i epidemiològic de la població major de la Comunitat Valenciana, per a després desgranar cada una de les quatre àrees estratègiques en què es dividix el programa de treball de la Generalitat. Estes quatre àrees estratègiques consistixen a promoure la coordinació i col·laboració interna, augmentar les activitats formatives i d'investigació, promoure l'envelliment actiu dels ciutadans i reduir la taxa de dependència en els majors.

 Les àrees estratègiques estan desgranades en 71 accions entre les que es poden destacar la creació en 2013 d'un comité consultiu compost per tots els actors implicats en l'envelliment actiu, la detecció precoç de malalties cròniques o la identificació dels cuidadors per a donar-los una millor assistència. En la seua intervenció, la directora general Ana M. García va anunciar que l'envelliment actiu quedarà integrat en el pla de salut de la Comunitat Valenciana 2016-2020.  Els tècnics de la Comissió Europea que han participat en esta reunió s'han mostrat molt interessats per l'estratègia valenciana.

En la seua estada a Brussel·les, la directora general ha visitat les oficines de la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea per a reunir-se amb els tècnics i traslladar les prioritats del Consell en matèria sanitària, especialment en matèria d'envelliment actiu.