La Comunitat Valenciana coliderará hasta 2020 el intergrupo de salud y bienestar del Comité de las Regiones - Presidencia de la Generalitat
Atrás La Comunitat Valenciana coliderará hasta 2020 el intergrupo de salud y bienestar del Comité de las Regiones
La Comunitat Valenciana coliderará hasta 2020 el intergrupo de salud y bienestar del Comité de las Regiones
La Comunitat Valenciana coliderarà fins a 2020 l'Intergrup de Salut i Benestar del Comité de les Regions a l'haver sigut triada per a ocupar la vicepresidència en este fòrum en què es promouen i defenen els interessos de les regions europees en l'àmbit sanitari.
En reconeixement al treball efectuat per la Comunitat Valenciana en esta matèria en el període anterior, la directora general de Relacions amb la Unió Europea, Victoria Palau, ha sigut triada vicepresidenta de l'Intergrup de Salut i Benestar social per al mandat 2015-2020, mentre que el socialista danés Karsten Petersen ha sigut designat com a president.
L'objectiu de l'Intergrup de Salut i Benestar és coordinar els temes sanitaris en el marc de les activitats del Comité de les Regions, òrgan consultiu de la UE, i proveir-lo d'una posició davant de les institucions europees en les qüestions sobre salut que afecten directament les autoritats regionals i locals. L'Organització Mundial de la Salut ha mostrat el seu interés en els avanços que s'aconseguisquen en este grup.
Este grup, format per 35 autoritats locals i regionals europees, "resulta fonamental per a involucrar les regions europees en la definició d'una estratègia de salut a nivell europeu, ja que les autoritats locals i regionals exercixen cada vegada més un paper vital en la prestació de servicis als seus ciutadans", ha assenyalat Victoria Palau.
A més, tal com ha recordat, entre els objectius de l'Intergrup de Salut i Benestar està el de facilitar la labor d'intercanvi de bones pràctiques i coneixements entre les xarxes sanitàries regionals i locals, així com els de posar en relleu els assumptes en matèria de salut que preocupen les regions i contribuir amb les seues aportacions al procés legislatiu europeu.
Pla de treball 2015-2020
En el pla de treball 2015-2020 aprovat recentment cal destacar l'envelliment actiu i saludable com un dels temes clau per als pròxims anys, ja que una de les prioritats de les administracions regionals és garantir alts nivells de salut i qualitat de vida.
En este sentit la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Salut Pública, ha iniciat l'Estratègia d'Envelliment Actiu i Saludable de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu que els habitants de la Comunitat envellisquen de forma activa, segura i saludable, la qual cosa contribuïx també a reduir la possible càrrega de dependència i discapacitat a l'arribar a esta etapa vital.
Per a això, per mitjà de la participació en l'Intergrup de Salut i Benestar, la Generalitat tindrà un paper actiu a l'hora d'impulsar la coordinació i col·laboració de polítiques en matèria de salut de les persones majors.
Es pretén també augmentar la informació, formació i investigació sobre l'envelliment i les seues repercussions en salut i les possibilitats de millora, promoure l'envelliment actiu i saludable dels ciutadans i fomentar les activitats per a protegir la salut i previndre malalties.
La Comunitat Valenciana també continuarà participant activament en els intergrups del Sector de l'Automòbil i de Regions de Competències Legislatives, la qual cosa permetrà la defensa dels seus interessos en estos sectors i la implicació de la ciutadania en la presa europea de decisions.
Ple del Comité de les Regions
Esta decisió s'emmarca en la reunió del Ple del Comité de les Regions europeu en què es van aprovar recentment altres dictàmens, com l'important informe sobre el Pla d'Inversions i Fons Europeu per a Inversions Estratègiques, al qual la Comunitat Valenciana va presentar una esmena, i l'informe del president de la regió polonesa de la Gran Polònia, Marek Wozniak, sobre La millora de l'aplicació de l'Agenda territorial de la UE 2020, al qual la Comunitat va aportar tres esmenes que incidien en millores en la planificació del territori.