Organismos

Portales

Novedades

Representación ante la Unión Europea y las Comunidades Autónomas

Atrás La oficina de Climate-KIC Valencia organiza junto a InnDEA Valencia una jornada informativa sobre las oportunidades para emprendedores verdes, profesionales e investigadores en mitigación y adaptación al cambio climático

La oficina de Climate-KIC Valencia organiza junto a InnDEA Valencia una jornada informativa sobre las oportunidades para emprendedores verdes, profesionales e investigadores en mitigación y adaptación al cambio climático

València, 24 de març de 2015. Ahir va tindre lloc al Palau de Pineda una jornada informativa sobre les oportunitats de finançament, formació i mobilitat per a emprenedors verds, empresaris, professionals i investigadors en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic que oferix la iniciativa europea Climate-KIC, que finança l'EIT (Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia).  

 

El membre del Governing Board de la Climate-KIC i director de Climate-KIC RIC Valencia -l'oficina regional de la xarxa a València-, Francisco Ferrando, va explicar a més de 50 assistens les bases que sustenten la Climate-KIC i els objectius que perseguix amb l'enfocament integrador sobre el coneixement.

 

En la seua intervenció Ferrando va apuntar que "els principals objectius que motiven les Comunitats de Coneixement i Innovació (KIC) i en concret la comunitat Climate-KIC és augmentar el creixement sostenible i la competitivitat europea a través del reforçament de la capacitat d'innovació dels estats membres de la Unió Europea, per a així crear una generació d'emprenedors que estiguen preparats per als pròxims avanços en innovació i la seua posada en el mercat."

 

Les KIC, basades en la integració de tres pilars fonamentals: l'educació i formació, la innovació i els emprenedors, estan compostes per diferents institucions i organismes tant públics com privats de primer nivell. Una d'eixes comunitats, la Climate-KIC, se centra en la lluita contra el canvi climàtic, la seua adaptació i el foment de l'economia de baix carboni.

 

Ferrando va destacar el paper fonamental dels emprenedors en esta comunitat d'innovació i coneixement com a principal motor per a aconseguir mitigar el canvi climàtic a través de projectes i productes innovadors. De fet, el director de la RIC Valencia va explicar que un dels punts forts de la comunitat és accelerar ràpidament projectes viables per a donar-los eixida com més prompte millor al mercat.

 

Després de la seua introducció, distints experts i responsables dels diferents pilars de la Comunitat Valenciana van explicar les distintes activitats, iniciatives i programes promoguts des de la Climate-KIC. Així, dins del pilar d'educació i formació, la responsable d'este àmbit a València, Paz Ruiz, va explicar els distints programes de doctorat, màsters, Summer Schools com ara The Journey i les escoles temàtiques, així com la Business School de la Climate-KIC. D'altra banda, la responsable regional del programa "Pioneers into Practice", Celsa Monrós, va explicar este programa de mobilitat professional establit dins de la Climate-KIC, i destacà que s'havia ampliat el termini per a presentar candidatures fins al 30 de març.

 

Dins del pilar d'innovació, el seu responsable a València, Andreu Campos, va explicar els projectes Pathfinder i Innovation, que tenen com a objectiu innovar i comercialitzar en l'àmbit de canvi climàtic. D'altra banda, el tècnic de l'Àrea d'Energia de la Fundació InnDEA Valencia, David Orrico, va explicar les oportunitats de finançament que oferix el Projecte Transition Cities, com a exemple del paper de l'Administració pública en la Climate-KIC.

 

Pel que fa al pilar d'emprenedors, la responsable d'emprenedoria a València, Bianca Dragomir, va explicar el Programa Climate-KIC Accelerator, el programa accelerador de tecnologia neta més gran de la Unió Europea, i el ClimateLaunchPad la competició d'idees de negoci relacionades amb el canvi climàtic més gran d'Europa, el termini de presentació del qual acabarà el pròxim 15 d'abril.

 

Després de les distintes ponències, els assistents van tindre l'oportunitat de fer una sessió de networking en la qual, a més de resoldre possibles dubtes, es van poder intercanviar impressions i fer contactes d'interés dins del sector.

 

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) és el soci principal de la iniciativa Climate-KIC a la Comunitat Valenciana i coopera directament en la gestió amb la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea (FCVRE) a fi d'aconseguir tots els diferents objectius en la lluita contra el canvi climàtic definits per l'Institut Europeu de Tecnologia. La representació valenciana de Climate-KIC, a més de la Fundació INNDea organitzadora junt amb la FCVRE de la jornada d'ahir, se li sumen 21 socis afiliats més entre institucions privades, públiques, universitats, centres tecnològics, etc., com ara AVAESEN que coordina el pilar d'emprenedoria o la Universitat de València que està a càrrec del pilar d'educació.

 

Més informació en http://www.climatekic-valencia.org/

 

Sobre Climate-KIC

 

Climate-KIC és la principal iniciativa de la UE sobre canvi climàtic. Es tracta de la major col·laboració publicoprivada d'Europa centrada en la innovació per a mitigar el canvi climàtic i a adaptar-s'hi. Climate-KIC està format per empreses, institucions acadèmiques i organismes públics.

 

L'organització té la seu a Londres i, a través dels seus centres distribuïts per tot Europa, oferix suport a empreses emergents, reunix socis en projectes d'innovació, a més de formar estudiants amb l'objecte d'aconseguir una transformació creativa i connexa del coneixement i les idees per a obtindre productes i servicis que contribuïsquen a mitigar el canvi climàtic i a adaptar-s'hi.

 

Climate-KIC actualment té centres a França, Alemanya, Holanda, Suïssa, Dinamarca i Regne Unit, i en l'àmbit regional estan representats per la Comunitat Valenciana i les regions de Central Hungary (Hongria), Emilia-Romagna (Itàlia), Lower Silesia (Polònia),  Hessen (Alemanya) i West Midlands (Regne Unit).