Organismos

Portales

Novedades

Relaciones con la UE y el Estado

Atrás Cebrián presenta la puesta en marcha del fondo europeo marítimo y pesquero a los pescadores alicantinos

Cebrián presenta la puesta en marcha del fondo europeo marítimo y pesquero a los pescadores alicantinos

- La consellera visita el port pesquer i la piscifactoria d'Altea, la Llotja de Pescadors de la Vila Joiosa i es reunix amb les confraries de la província

- La Conselleria revisarà i ampliarà el nombre de reserves marines de la província

(21/01/2016) La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha posat ja en marxa el Fons Europeu Marítim i Pesquer per al període 2014-2020, peça clau per a millorar la competitivitat i satisfer bona part de les demandes del sector. En breu traurà la normativa necessària per a desplegar l'estratègia de desenvolupament local pesquer.

Així ho ha fet saber Elena Cebrián en una reunió mantinguda hui en la Vila Joiosa amb les confraries alacantines. Posteriorment, es publicarà també la normativa necessària per a facilitar la comercialització de productes propis.

En la trobada s'ha subratllat la pròxima presentació de la nova Llei de Pesca, que serà la primera del departament que dirigix Elena Cebrián. La llei està en fase avançada d'elaboració i consens, atorgarà un paper interlocutor a la interfederativa autonòmica de confraries i tindrà una major sensibilitat cap a la protecció del medi ambient marí i dels recursos pesquers.

Durant una visita al port pesquer i a la piscifactoria d'Altea i a la Llotja de Pescadors de la Vila Joiosa, Elena Cebrián ha afegit que el nou text també assumirà les competències en aqüicultura continental i diversificació pesquera. Crearà, així mateix, el consell autonòmic assessor en matèria de pesca i aqüicultura.

En el transcurs de la visita a la piscifactoria d'Altea, on s'ha entrevistat amb l'alcalde Jaume Llinares, Cebrián ha afirmat que esta activitat resulta una opció econòmica interessant per a molts ports en la mesura que complementa al sector extractiu i té potencialitats que hem d'estudiar i valorar entre tots. Es tracta d'activitats que es poden ser compatibles en entorns turístics i protegits mediambientalment, ha afegit.

L'equip de la Conselleria ha informat les confraries alacantines d'una recent reunió de les administracions balear, murciana, andalusa i valenciana en què es va acordar autolimitar-se en les captures de peix blau tant en grandària com quantitat, la qual cosa mitjà termini donarà lloc a una normativa que obligue a tots. També s'ha compromés amb les confraries a la revisió i ampliació de les reserves marines de la província.

Darrere de visitar la llotja de la Vila acompanyada pel tinent d'acalde Joan Lloret i el president de la federació alacantina de confraries, Jose Ignacio Llorca, la consellera ha destacat el caràcter artesanal, amb respecte als caladors d'alta qualitat i basat en el producte fresc de la producció pesquera en la Comunitat Valenciana. Suposa un 13% del total nacional del producte fresc desembarcat en primera venda en els ports valencians amb un front marítim limitat.

Les captures pesqueres desembarcades en els ports de la Comunitat Valenciana van aconseguir un import de 99 milions d'euros en 2014, dels que 51 corresponen a la província d'Alacant, la flota de la qual suposa el 44% del total autonòmic.