T'interessa

Novetats i notícies

Ves enrere Els programes de turisme de la Generalitat atrauen més de mig milió de persones i contribueixen a la recuperació del sector

Els programes de turisme de la Generalitat atrauen més de mig milió de persones i contribueixen a la recuperació del sector

  • El 80 % dels visitants que s'han beneficiat de l'Imserso gràcies a les ajudes de la Generalitat ha triat com a destinació Benidorm
  • El  Bo Viatge impulsa, per ordre de demanda, les estades a Benidorm, Calp, Peníscola, Altea, Finestrat, València, Dénia, Alacant i Morella, entre altres
  • Colomer: “Aquestes iniciatives impulsen la desestacionalització de l'oferta en la nostra autonomia”
  • La Comunitat Valenciana registra de gener a octubre més de 24 milions de pernoctacions, un 80 % més interanual, i és una de les destinacions preferides dels espanyols
  • El secretari autonòmic subratlla que “l'objectiu és mantindre el dinamisme del turisme en temporada baixa per a dinamitzar l'economia i l'ocupació”

El programa Bo Viatge i les ajudes a l’Imserso de la Generalitat atrauran 560.000 persones a la Comunitat Valenciana des de la posada en marxa fins a la darreria de 2023, cosa que contribuirà a la recuperació del sector i la desestacionalització de l’oferta turística.

Des que es va iniciar l’octubre de 2020, el Bo Viatge ha beneficiat més de 260.000 valencianes i valencians, als quals ara se sumaran els 120.000 participants en la iniciativa que es preveu assolir l’any que ve. Per la seua banda, les ajudes a l’Imserso de la Generalitat permetran que un màxim de 180.000 persones majors puguen continuar gaudint en 2023 de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

“Aquestes iniciatives del Consell han sigut decisives per a atraure-hi visitants, dinamitzar el sector i contribuir a mantindre la demanda i l’ocupació en temporada baixa”, ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

El 80 % dels visitants que s’han beneficiat del programa de l’Imserso gràcies a les ajudes de la Generalitat ha triat establiments hotelers situats a Benidorm.

Per la seua banda, el programa Bo Viatge ha atret visitants als municipis següents, per ordre de demanda: Benidorm (17,5 %), Calp (11,7 %), Peníscola (7,2 %), Altea (5,7 %), Finestrat (4,9 %), València (4 %), Dénia (3,5 %), Alacant (2,7 %), Morella (2,6 %), Elx (2,5 %), Xàbia (2,1 %), Gandia (2,1 %), l’Alfàs del Pi (1,8 %), Benimantell (1,5 %), Crevillent (1,5 %), Montanejos (1,5 %), Teulada (1,3 %), Benicàssim (1,3 %), Cinctorres (1,2 %) i la Nucia (1 %).

Bo Viatge: 42,5 milions d’impacte

La iniciativa Bo Viatge ha generat un impacte econòmic directe i indirecte en el sector turístic de més de 42,5 milions d’euros des que es va iniciar, a més de contribuir a mantindre oberta, fins i tot en els moments més complicats per la pandèmia de la COVID-19, l’oferta turística de la Comunitat Valenciana i el manteniment de l’ocupació que s’hi vincula. Amb aquesta nova convocatòria del Bo Viatge, Turisme Comunitat Valenciana busca generar entre 400.000 i 500.000 pernoctacions.

Els viatges de turistes residents a Espanya mostren per a la Comunitat Valenciana un volum de demanda en el primer semestre de 2022 de 8,2 milions de turistes, el 53 % dels quals correspon a persones residents en la mateixa Comunitat Valenciana, fet que corrobora la gran importància que té aquest segment de demanda per a l’economia i l’ocupació turística regional.

Colomer ha volgut posar l’accent en els bons resultats i el bon acolliment per part de totes i tots els valencians del programa, l’edició del qual de 2023 arrancarà el pròxim 20 de desembre, tal com va aprovar aquest divendres el Ple del Consell (enllaç nota del Ple).

Per a Francesc Colomer aquest programa d’ajudes és una “contribució molt significativa” del Govern Valencià, que “reforça, juntament amb el programa de l’Imserso, el treball que realitzem des del Consell per a evitar el tancament dels hotels, i generar així expectativa de futur, oferta i ocupació”.

Estímuls al sector

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que “des del Govern Valencià continuarem treballant i impulsant les inversions necessàries en 2023 per a desestacionalitzar el turisme, mantindre les xifres favorables i seguir en el camí de la recuperació”.

Una recuperació avalada pels últims resultats publicats per l’INE aquesta setmana, que situen la Comunitat Valenciana com una de les destinacions preferides dels espanyols. De fet, els hotels valencians van registrar de gener a octubre més de 24 milions de pernoctacions, un 80 % més interanual.

En aquest context, Colomer ha afirmat que per al pròxim exercici des de Turisme es continuarà treballant amb tota mena de “polítiques d’estímul i ajuda al sector” a través del pressupost de Turisme, la quantia del qual ronda per a 2023 els 95 milions, un increment del 5,1 % respecte a l’exercici anterior. A aquesta quantitat, s’unirà l’aportació significativa dels fons europeus Next Generation.

Amb tot això, Francesc Colomer ha subratllat que “les inversions de Turisme permetran, l’any que ve, rellançar polítiques per a la transformació en clau d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la transformació digital, la millora de la competitivitat i la modernització d’un sector”, que, a judici seu, “està convocat a desenvolupar un paper molt important en la generació d’esperança, riquesa, ocupació i reputació en un territori que ha fet del turisme una manera de ser i estar en el món”.

El turisme com a motor de l’economia

Finalment, Colomer ha pronosticat un inici de l’any 2023 amb “optimisme moderat”, i confia que “el turisme serà novament el motor de l’economia en el territori de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha recordat que, “segons les previsions del seu departament, els resultats globals de 2022 seran similars als de l’any anterior a la pandèmia”. Així, ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana espera superar enguany els 25,8 milions de turistes, tant nacionals com internacionals, la qual cosa suposaria recuperar el 88 % dels turistes rebuts en 2019”.

Però, una vegada més, Colomer s’ha mostrat partidari de no “quedar-nos fascinats per la recuperació numèrica”, sinó que ha insistit que “el més important són altres mètriques, com ara la constància en l’estratègia cap a la vertebració, la diversificació i la desestacionalització, així com la generació d’oportunitats en tot el territori”.