T'interessa

Novetats i notícies

Ves enrere La Generalitat culmina la incorporació de 300 tècnics en més de 100 ajuntaments i mancomunitats per a captar fons europeus

La Generalitat culmina la incorporació de 300 tècnics en més de 100 ajuntaments i mancomunitats per a captar fons europeus

  • Aquest dilluns comença la formació específica a aquests professionals per a preparar-los en la captació d’aquests recursos
  • Such: “El Consell ha subvencionat la contractació d’aquests experts, tots ells graduats i amb coneixement d’idiomes, perquè els consistoris tinguen més possibilitats d’obtindre finançament comunitari per als respectius projectes”
  • També ajudaran autònoms i pimes locals a participar en programes comunitaris
  • Almenys un 20 % de les actuacions que es duguen a terme han d’estar relacionades amb projectes verds i digitalització

 

La Generalitat ha culminat la incorporació de 300 tècnics en més de 100 consistoris i mancomunitats per a agilitzar la gestió i l’obtenció de fons europeus, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Als 200 professionals que estaven incorporats ja, i treballant, se n’han sumat ara 100 més, tots ells seleccionats per Labora, de manera que ja ha quedat completa la plantilla que prestarà el servei. Aquest mateix dilluns començarà la formació intensiva a aquests professionals per a preparar-los en la captació d’aquests recursos.  

“Des de la Generalitat estem ajudant-los, col·laborant amb ajuntaments i mancomunitats per a obtindre fons europeus, cosa que de vegades pot ser complexa, sobretot per a consistoris més xicotets. Per a fer-ho s’ha subvencionat la contractació d’aquests tècnics, tots ells joves, graduats i amb coneixement d’idiomes”, ha assenyalat el director general d’Administració Local, Toni Such.

“Oferirem a aquests professionals una formació de 64 hores que s’impartirà al llarg de 3 setmanes, perquè coneguen bé els recursos que la Unió Europea ofereix per a ajudar els ajuntaments i la ciutadania. Així mateix, també col·laboraran amb autònoms i pimes en la cerca de recursos econòmics”, hi ha afegit Such.
 
L’objectiu és impulsar la realització de projectes susceptibles de ser finançats per fons Next Generation, fons estructurals i fons de competitivitat, així com assessorar pimes locals i autònoms en la captació d’aquests fons, en coordinació amb els agents de desenvolupament local, els pactes territorials d’ocupació i les seccions territorials de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Per al desenvolupament del seu treball, els tècnics disposaran també de sistemes d’informació que els permetran treballar de manera col·laborativa. Així, la Generalitat ha creat una plataforma específica per a la gestió dels fons europeus, que, a més de recollir totes les convocatòries, té capacitat, mitjançant intel·ligència artificial, d’identificar quines són les més adequades per a cada poble i cada pime.

Prioritats: projectes verds i digitalització

Ateses les característiques del programa, almenys un 20 % de les actuacions que es duguen a terme han d’estar relacionades amb projectes verds i digitalització, de manera que contribuïsquen a la transformació productiva cap a un augment de la digitalització i cap a una economia verda, més respectuosa amb el medi ambient.

Pel que fa a les persones seleccionades, totes estan en possessió d’una titulació universitària i han hagut d’acreditar un nivell B1 d’anglés o francés. Els contractes d’aquests tècnics tindran una duració màxima d’any i mig i la jornada de treball serà a temps complet, i podrà ser continuada o partida, en funció del municipi.

Les entitats beneficiàries d’aquest programa han de ser mancomunitats que integren algun municipi de menys de 2.000 habitants o ajuntaments a partir de 2.000 habitants. En el cas dels consistoris, si disposen d’entre 2.000 i 5.000 habitants contractaran una persona, i si tenen més de 5.000 habitants, en podran contractar dues.

“Aquest era un programa necessari que ha sigut molt ben rebut pels ajuntaments de la Comunitat Valenciana i per les mancomunitats. Des del Consell sempre estarem al costat de les entitats locals donant-los suport perquè puguen assolir els seus objectius”, ha assenyalat el director general.

Pla de recuperació, transformació i resiliència

El Pla de recuperació, transformació i resiliència traça el full de ruta per a la modernització de l’economia espanyola; la recuperació del creixement econòmic, i la creació d’ocupació, per a la reconstrucció econòmica sòlida, inclusiva i resilient després de la crisi de la COVID i per a respondre als reptes de la pròxima dècada.

En aquest pla de recursos financers europeus extraordinaris s’han assignat a les comunitats autònomes 11.151 milions destinats a polítiques públiques. Concretament, a la Comunitat Valenciana s’han adjudicat 1.055 milions per a l’execució de projectes relacionats amb els àmbits ressenyats. Perquè aquests fons arriben a la ciutadania, es convoquen aquestes ajudes, destinades a la dotació de personal tècnic format perquè els ajuntaments puguen accedir a aquestes subvencions.