T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat destina 2,4 milions de fons Next Generation de la UE per a adquirir 3.300 portàtils per a l'Administració de Justícia

La Generalitat destina 2,4 milions de fons Next Generation de la UE per a adquirir 3.300 portàtils per a l'Administració de Justícia

  • La Conselleria d'Hisenda completarà la inversió fins a 6,4 milions per a avançar en el Pla de Digitalització de la Justícia valenciana
 
 

La Generalitat destinarà els primers 2,4 milions d'euros dels fons Next Generation de la Unió Europea perquè la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), que depén de la Conselleria d'Hisenda, adquirisca 3.300 ordinadors portàtils d'última generació per a l'Administració de Justícia Valenciana.

La inversió total ascendeix a 6,4 milions d'euros, dels quals 2,4 procedeixen del Mecanisme de Recuperació i Resiliciència (Next Generation UE).

En concret, l'adquisició dels nous dispositius portàtils està cofinançada a través de la línia 'Modernització de les administracions públiques. Avanç en llocs de treball deslocalitzats amb l'adquisició de llicències i equips per al teletreball dels funcionaris i funcionàries de justícia' aprovada per la Conferència Sectorial de Justícia el mes d'abril passat i de la qual la Comunitat Valenciana té assignada una dotació de 2,4 milions d'euros.

Els portàtils s'instal·laran durant el primer trimestre de 2022 en el lloc habitual de treball, com si es tractara d'equips de sobretaula, acompanyats del mateix nombre de perifèrics (teclats, ratolins i monitors multimèdia que permeten treballar de manera més còmoda), així com d'accessoris orientats a la protecció i la seguretat dels portàtils esmentats (fundes i cadenats).

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assegurat que l'adquisició d'aquest equipament millorarà l'activitat judicial, ja que gràcies a la connexió VPN permetran la realització de més actes jurídics a distància com els que han permés a la Comunitat Valenciana situar-se a l'avantguarda en la celebració de telejudicis.

Per la seua part, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha ressaltat que el principal objectiu que es persegueix amb aquesta licitació "és substituir 3.300 ordinadors de sobretaula adquirits en 2014 i que, en el seu moment, ja van suposar un gran impuls a la renovació de l'antic parc d'ordinadors personals en l'àmbit de l'administració de Justícia, de manera que permeten adaptar els dispositius del personal funcionari de justícia a les noves exigències tecnològiques".

Des de la DGTIC i la Conselleria de Justícia han recordat, a més, que des de finals de 2019 i especialment durant la pandèmia s'han instal·lat 1.700 nous equips informàtics i s'han renovat les connexions VPN per un valor d'11,7 milions d'euros.

Pla de digitalització de la Justícia

L'adquisició d'aquest conjunt d'ordinadors portàtils s'emmarca en el Pla de digitalització de la Justícia de la Conselleria de Justícia, dotat amb 50 milions d'euros i que pretén, entre altres qüestions "augmentar-ne l'agilitat, l'eficiència i la sostenibilitat", de manera que permet, entre altres qüestions, el desplegament de llocs de treball deslocalitzats en l'àmbit de l'administració de justícia a la Comunitat Valenciana.

Fins ara, l'objectiu de la Conselleria de Justícia és transformar el servei de Justícia gràcies al nou sistema de gestió processal Justa CV (dotat amb 15,9 milions d'euros): el sistema d'enregistrament de vistes Aurea (al qual s'han destinat 11 milions), les aplicacions d'interoperabilitat com la cita prèvia i la seu judicial electrònica (amb un pressupost de 5 milions) i la digitalització dels jutjats de pau per 1,3 milions d'euros.

Amb aquest pla, la Conselleria de Justícia, en col·laboració de la DGTIC, busca possibilitar el desenvolupament del treball independentment del lloc físic en el qual es trobe el personal, siga en seu judicial, en el domicili o en qualsevol part, gràcies a les targetes SIM i de mobilitat que incorporen aquests portàtils.

Així mateix, han recordat que amb aquesta nova contractació es fomenta la incorporació de les noves tecnologies a les actuacions processals i, en general, a les relacions de la ciutadania amb l'Administració de Justícia, per a evitar, en la mesura que siga possible, desplaçaments i excessives concentracions en les seus judicials.