T'interessa

Noticias

Ves enrere Hisenda adjudica el projecte de rehabilitació del palau de Tremolar a l'estudi Vetges Tu i Mediterrània

Hisenda adjudica el projecte de rehabilitació del palau de Tremolar a l'estudi Vetges Tu i Mediterrània

  • La tramitació de la direcció d'obra i la redacció del projecte s'ha adjudicat per un import de 375.372,42 euros i per a la seua adjudicació s'ha tingut en compte tant l'experiència com la solució aportada
  • Amb l'adequació d'aquest immoble, la Generalitat avança en el seu objectiu de recuperar immobles de gran valor arquitectònic i cultural per a tots els valencians i valencianes

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha adjudicat el projecte tècnic i la direcció d'obra de la rehabilitació integral del palau de Tremolar a l'estudi d'arquitectura i urbanisme Vetges Tu i Mediterrània (VTiM), una empresa amb més de 40 anys d'experiència que ha sigut també la responsable de restauracions com les de la Llotja del Peix, la façana de l'edifici de Correus o la Plaça Redona, entre altres.

La licitació de la redacció i la direcció d'obra de rehabilitació d'aquest immoble comprén tots els serveis d'assistència tècnica necessaris per a definir i dirigir l'obra de rehabilitació corresponent. El projecte de rehabilitació va eixir a concurs amb un pressupost inicial de 441.614,61 euros (IVA inclòs) dividits en 213.560,18 euros per a la redacció de la documentació tècnica i 228.054,42 euros per a la direcció d'obra.

El licitador que ha resultat guanyador ha presentat una oferta de 375.372,42 euros (IVA inclòs), una xifra molt similar a la de la resta de licitadors que es van presentar al concurs. Atesa la suma dels criteris qualitatius quantificables segons el plec, VTiM ha rebut un total de 91,51 punts; seguit de l'UTE C. C. + MDR, amb 89,76 punts, i en tercera posició, l'estudi de l'arquitecte Luis Carratalá, amb 89,55 punts.

El palau de Tremolar va ser adquirit per la Generalitat el desembre de 2020. Aquest edifici respon a les necessitats d'espai per als serveis administratius de la Generalitat. Gràcies a la seua ubicació, al costat de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, i a la configuració que té, l'objectiu és que el projecte que presente l'estudi VTiM estiga pensat per a acollir nombrosos departaments de la Conselleria que hui dia es troben repartits en diversos immobles.

"El nostre objectiu és agilitzar tot el possible la rehabilitació d'aquest edifici senyorial i impulsar mesures d'estímul econòmic que ajuden a esmorteir les conseqüències socioeconòmiques de la crisi", va defensar el conseller Vicent Soler el dia de la compra del palau de Tremolar, que va ser edificat per l'arquitecte Jorge Gisbert en 1862.

Amb aquesta compra i adequació, "la Generalitat avança també en el seu objectiu de recuperar immobles de gran valor arquitectònic i cultural per a tots els valencians i valencianes", tal com ha reivindicat el titular d'Hisenda.

De fet, el palau de Tremolar podrà passar a formar part de la iniciativa 'Palaus transparents', impulsada per la Generalitat per a obrir les portes de l'Administració i trencar simbòlicament la barrera física entre els governants i la ciutadania, així com democratitzar l'accés al patrimoni arquitectònic i cultural valencià.

Eficiència energètica i accessibilitat

Tal com es promou en totes les rehabilitacions liderades o gestionades per la Generalitat, en aquest treball també s'advoca per una rehabilitació integral basada en l'eficiència energètica, adaptada a les directives d'accessibilitat i la recuperació de patrimoni per als valencians i valencianes.

Part d'aquests treballs serà subvencionable pel Programa d'impuls a la rehabilitació dels edificis públics de les comunitats i les ciutats autònomes (PIREP), tal com han avançat des de la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni, dirigida per Isa Castelló.

Aquest pla dona suport a la rehabilitació sostenible del parc públic de les regions europees per a tota mena d'edificis de titularitat pública i privada, sota el paraigua dels fons europeus Next Generation EU, per al qual s'ha assignat una partida de 480 milions d'euros en el conjunt del territori espanyol.

Així, tal com ha explicat Isa Castelló, "per a l'elecció del projecte que ha resultat adjudicatari també s'ha valorat positivament la solució aportada per VTiM per a fer compatibles els usos administratius amb els elements estructurals i decoratius de l'immoble, així com la inclusió de criteris de caràcter mediambiental continguts en la Guia Verda redactada per la Direcció General d'Innovació Ecològica en la Construcció de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica".

Seguint els criteris esmentats anteriorment, totes les candidatures van presentar propostes esquemàtiques tenint en compte el nivell de protecció de l'edifici, en les quals van indicar el plantejament de conceptes generals per al compliment de la normativa de protecció contra incendis i d'accessibilitat. A partir d'ara, l'estudi Vetges Tu i Mediterrània, com a adjudicatari de la direcció d'obra i la redacció del projecte, l'haurà d'elaborar de manera detallada complint amb els requisits establits.