Nota de prensa

Colomer destaca l'originalitat i la creativitat del Ral·li Transbetxí de Motocultors, declarat com a festa d'interés turístic autonòmic

07/04/2021
Colomer destaca l"originalitat i la creativitat del Ral·li Transbetxí de Motocultors, declarat com a festa d"interés turístic autonòmic

- El secretari autonòmic de Turisme agraeix a Betxí "el treball per crear una experiència històrica, que concentra l'interés i fa possible una projecció turística internacional"
- Turisme destina prop de 67.000 euros al municipi per a condicionar i millorar els seus recursos turístics entorn del Palau Castell de BetxíEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el municipi castellonenc de Betxí, on ha lliurat la distinció de festa d'interés turístic autonòmic al Ral·li Transbetxí de Motocultors, que des de 2013 comptava amb la distinció de festa d'interés turístic provincial.

Colomer ha volgut felicitar el municipi per aquest reconeixement i ha destacat el treball i l'esforç "per aconseguir crear una experiència històrica entorn d'un fet original i creatiu, que concentra l'interés i fa possible una projecció de posicionament turístic molt interessant".

Així mateix, el secretari autonòmic ha destacat "la projecció internacional i el futur que té per davant aquest esdeveniment" i ha agraït "al municipi i als seus ciutadans que hagen construït un projecte volgut que ha aconseguit el reconeixement que es mereix". Betxí compta, a més, amb una altra festa d'interés turístic, la festa i la romeria de Sant Antoni Abat, declarada d'interés local.

Prop de 67.000 euros en ajudes

Colomer ha aprofitat la seua visita per a conéixer les actuacions que l'Ajuntament de Betxí ha impulsat en els últims anys en matèria turística, que han comptat amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, per a les quals ha destinat prop de 67.000 euros al municipi en els últims tres anys.

Aquestes ajudes han permés col·laborar en les millores i les adequacions dels principals recursos turístics de Betxí, com ara la pavimentació de l'entorn del Palau Castell i de la plaça de l'Església de la Mare de Déu dels Àngels, els dos declarats bé d'interés turístic.

També s'ha millorat l'accés a l'església a través d'una rampa i s'han instal·lat portatestos i bancs en les dues places. Una altra de les actuacions destacades que compten amb el suport de Turisme ha sigut el condicionament de la Sala de la Volta del Palau Castell com a espai expositiu i de conferències.

Arxius relacionats