Nota de prensa

La Generalitat transferirà el mes que ve el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021 per a reforçar la solvència financera dels ajuntaments davant de la crisi

05/04/2021
La Generalitat transferirà el mes que ve el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021 per a reforçar la solvència financera dels ajuntamen...

- El director general d'Administració local destaca la consolidació del fons que, per sisé any consecutiu, injectarà 40 milions d'euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana
- Such agraeix la col·laboració de les diputacions de València i Castelló que completen la millora del finançament local amb les seues aportacions
- Insta a la Diputació d'Alacant a sumar-se i deixar de discriminar els municipis alacantins.La Generalitat transferirà el pròxim mes als ajuntaments valencians el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021 per a reforçar la solvència financera de les corporacions locals davant de la crisi.

El director general d'Administració Local de la Generalitat, Toni Such, ha explicat que, per sisé any consecutiu, "la Generalitat ha aprovat el Fons de Cooperació Municipal que es consolida com el millor instrument de suport financer als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que enguany cobra una especial rellevància davant de la crisi generada per la pandèmia de COVID-192.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d'euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius i de manera incondicionada en la seua despesa.

"Això vol dir que els ajuntaments s'ho podran gastar en el que consideren convenient, amb la qual cosa se'ls atorga ja una majoria d'edat als ajuntaments que és molt necessària; i sobretot se'ls dota d'una garantia financera i jurídica amb recursos per a poder desenvolupar els seus propis objectius per a l'any 2021", ha assenyalat Such.

Cal recordar que la Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal de l'any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d'euros als ajuntaments la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.

Such ha assenyalat que el pròxim mes "començarà a fer-se el pagament, i s'abonarà el 50 % de les quantitats que s'han adjudicat a cada municipi segons els mateixos criteris objectius que en els exercicis anteriors".

D'altra banda, el director general ha agraït la col·laboració, un any més, de les diputacions de València i Castelló que, amb les seues aportacions addicionals al fons, completen la millora del finançament local dels municipis de les seues províncies.

Així mateix, s'ha referit a la Diputació d'Alacant, i l'ha citat a "participar activament en el Fons de Cooperació i deixar ja de discriminar els municipis de la província d'Alacant", ha conclòs Such.

Arxius relacionats