Nota de prensa

La Generalitat destina 200.000 euros al consorci Casa del Mediterrani per a fomentar la cooperació de les regions del Mediterrani

05/03/2021

- Entre les activitats programades, destaquen trobades amb escriptors i músics, tallers literaris, mostres de cine o congressos científics
- La major part de la programació durant 2021 serà a distància degut a la situació de pandèmiaEl Consell ha aprovat un conveni amb el consorci públic Casa del Mediterrani pel qual es destinen 200.000 euros per a contribuir a finançar la realització d'activitats de difusió i foment de la cooperació econòmica, científica i tècnica de les regions del Mediterrani.

En concret, la Presidència de la Generalitat aportarà aquesta quantitat, amb la qual es preveu cobrir despeses ordinàries i de realització d'activitats i programes de Casa del Mediterrani, consorci públic del qual és membre des de la seua creació en 2009.

Per la seua banda, el consorci té prevista la realització de diverses activitats durant l'exercici 2021, com per exemple, trobades amb escriptors i músics del Mediterrani, tertúlies i tallers literaris, mostres de cine del Mediterrani, exposicions, congressos científics, jornades de cooperació, trobades amb xarxes de dones del Mediterrani o reunions amb ambaixadors de la zona, entre altres.

No obstant això, l'actual situació generada per la COVID-19 obliga al fet que la major part de la programació es realitze seguint el model de la programació a distància.

Cal recordar que el consorci públic Casa del Mediterrani està conformat pel Ministeri d'Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, l'Ajuntament d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm i la Diputació d'Alacant, a més de la Generalitat.

Quant al seu finançament, els estatuts del consorci determinen les aportacions mínimes que hi ha de fer cada institució i correspon a la Generalitat el 20 % del pressupost total de Casa del Mediterrani.

Arxius relacionats