Nota de prensa

Turisme Comunitat Valenciana reforça i accelera la digitalització de les oficines de la Xarxa Tourist Info

22/02/2021
Turisme Comunitat Valenciana reforça i accelera la digitalització de les oficines de la Xarxa Tourist Info

- A través d'una nova eina de gestió que permet una atenció personal, però sense contacte, al visitant, adaptada a temps de pandèmia
- InfotouristAPI 2.0 ja està disponible en les oficines Tourist Info i s'ha format prop de 200 informadors turístics perquè en facen un bon úsTurisme Comunitat Valenciana incrementa i accelera la digitalització de les oficines d'informació turística de la Xarxa Tourist Info amb l'objectiu de reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a una destinació turística intel·ligent.

Per a fer-ho ha implementat una eina de gestió de la informació turística per a l'atenció en temps real al turista presencial, InfotouristAPI 2.0. D'aquesta manera, s'enforteixen les mesures de prevenció de la COVID-19 a les oficines Tourist Info, ja que es facilita l'atenció global personal però sense contacte.

Aquesta eina InfotouristAPI 2.0, que ja està disponible a les oficines de la Xarxa Tourist Info, presenta diverses millores potents. D'una banda, permet una atenció digitalitzada multicanal del turista presencial des de l'inici fins a la fi, amb el respectiu còmput estadístic i enquesta al visitant.

D'altra banda, estableix nous mecanismes per a compartir, entre totes les oficines Tourist Info, informació en xarxa: guies turístiques, esdeveniments i enllaços d'interés. A més, aquesta nova eina permet ampliar la recollida d'informació del visitant, des de les seues motivacions i procedències fins a les seues experiències i valoracions de la destinació.

Cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana ha adaptat la terminologia de l'aplicació InfotouristAPI 2.0 a la Norma UNE 178503:2019 de semàntica aplicada a turisme, destinacions turístiques intel·ligents. D'aquesta manera es garanteix l'homogeneïtat i la complementarietat de l'eina amb altres aplicacions actuals i futures.

Finalment, cal assenyalar que Turisme ha desenvolupat una acció formativa en línia, amb una edició per província, i en la qual han participat prop de 200 tècnics i informadors turístics de la Xarxa Tourist Info.

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana

La Xarxa Tourist Info de Turisme Comunitat Valencià compta en l'actualitat amb més de 200 oficines d'informació turística i acollida al client que, sota una mateixa imatge i uns criteris de qualitat homogenis, presten servei d'atenció i acollida al turista al llarg de tot el territori autonòmic.

Els informadors turístics de la Xarxa reben els nostres visitants i els assessoren i informen sobre l'àmplia oferta cultural, esportiva, natural, d'oci i d'activitats turístiques en general que ofereixen les nostres destinacions. La qualitat del servei i la calidesa de l'atenció són decisives en els processos de fidelització dels nostres clients, per al gaudi de les seues estades i l'augment dels respectius nivells de satisfacció.

Així mateix, la Xarxa ha esdevingut una eina fonamental per a la complementarietat de l'oferta turística entre les diverses destinacions, ja que totes les oficines informen del conjunt dels atractius turístics de la Comunitat Valenciana, i per a la promoció turística en destinació mitjançant l'oferta al sector de les seues instal·lacions com a plataforma de difusió de l'oferta.

Arxius relacionats