Nota de prensa

Els dissabtes l'Hemisfèric ofereix des d'aquest dissabte els planetaris 'Astromenuts' i 'Les Nocturnes d'hivern'

18/02/2021
Els dissabtes l"Hemisfèric ofereix des d"aquest dissabte els planetaris "Astromenuts" i "Les Nocturnes d"hivern"

- A partir del pròxim 20 de febrer té lloc a les 12.00 hores el planetari infantil 'Astromenuts'
- El planetari en directe 'Les Nocturnes d'hivern' s'avança a les 18.00 hores durant aquest mes de febrerLa cartellera de l'Hemisfèric ofereix a partir d'aquest dissabte, 20 de febrer a les 12.00 hores, l'espectacle 'Astromenuts' per a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys i a les 18.00 hores 'Les Nocturnes d'hivern: música i astronomia', un planetari en directe per a tots els públics.

L'aforament de l'Hemisfèric continua limitat i reduït per a garantir la distància entre els espectadors i espectadores, d'acord amb les mesures sanitàries de seguretat. Les entrades dels dos espectacles ja estan disponibles en la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El planetari 'Astromenuts' descobrirà els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. En un vertiginós viatge a través del sistema solar, es poden recórrer planetes i intentar atrapar alguna estrela que es trobe pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de dibuixos, històries i animacions entretinguts. Tindrà lloc a l'Hemisfèric a partir del pròxim dissabte i fins al 10 d'abril a les 12.00 hores.

També els dissabtes, en la sessió de les 18.00 hores, es desenvolupa el planetari 'Les Nocturnes d'hivern: música i astronomia', que mostra com és el cel nocturn durant l'estació més freda.

La narració en directe d'un planetarista explica alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal: les nebuloses més brillants, en la constel·lació d'Orió; en Canis Major, agrupacions estel·lars formades per centenars de components, i en Ursa Major, la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen Mizar i Alcor.

En el planetari es conten històries mitològiques; curiositats de l'astronomia; com és el naixement, l'evolució i la mort de les estreles, o alguns dels planetes més estranys. Un autèntic viatge en el temps per a conéixer l'exoplaneta més antic i, fins i tot, sobrevolar mons de foc i gel.

Arxius relacionats